CORPUS exterieurOp het moment dat je kind zich af begint te vragen wat er allemaal in zijn lijf zit en hoe alles werkt, is het slim om het gereedschap te geven waarmee het zijn eigen onderzoek kan verrichten. Mijn oudste zoon is plots geïnteresseerd in alles om hem heen, de natuur, het heelal, proefjes, experimentjes, trucjes en niet in de laatste plaats: de werking van het menselijk lichaam.

Om te voorkomen dat hij ook met zijn eigen lichaam aan het experimenteren slaat (en zich in zijn vingers zou snijden om te zien of er bloed uit komt), besloten we dat het tijd was voor een bezoekje aan Corpus reis door de mens.

Alleen al de façade van het gebouw deed hem opspringen uit zijn autostoel, een mens als gebouw!
Eindeloos gefascineerd door gebouwen, architectuur en met name de techniek en werking van alles, kon hij niet wachten de roltrap op te gaan om zo te zien of die echt door de gevel heen naar buiten zou gaan. Natuurlijk was dit niet het geval, maar het feit dat hij rechtstreeks het been in verdween en daar direct kon zien hoe dat er van binnen uitzag, maakte veel goed.

Corpus reis door de mens is een ervaring die zeer de moeite waard is. Waar je vroeger in musea vooral stond te lezen, word je nu een interactieve show in gezogen die van begin tot eind al je zintuigen prikkelt. Verteld door Edwin Rutten (die je via koptelefoons kan horen), reis je het hele lichaam door. De show in het hart, een reis door allerlei bloedvaten, geïllustreerd door 3D-brillen, bewegende fauteuils en lichtshow in een fraai decor deed Frank hart sneller kloppen.

De mond was ook erg leuk, met de tong waar je bijna niet op kon blijven staan en waar mama de tandarts nog tal van extra wetenswaardigheden over wist te vertellen en aan te wijzen. Lachen ook in de neus, waar we de mannen de (overigens heel aangename) rozengeur trachtten te verdrijven door een wind te laten.

Na de rondleiding kan je op eigen houtje nog genoeg zien en doen in het expositiegedeelte van Corpus. Frank wist de speurtocht moeiteloos tot een goed einde te brengen, ondanks de voor kinderen best moeilijke vragen. Maar wie goed zoekt en leest, komt een eind.

Frank weet inmiddels een heel stuk meer over het menselijk lichaam. Inclusief seksuele voorlichting, de zaadrace die bij alle aanwezige kinderen voor heel wat hilariteit zorgde…

 

Mond 005

_TW_0819

_TW_0551

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *