In mijn inbox komen tal van producten langs die op de markt worden gebracht. In alle persberichten wordt gejubeld over hoe geweldig ze zijn en dat begrijp ik volledig. Toch laat ik het meeste langs me heen gaan, maar soms zit er een bijzondere innovatie tussen die een niche pakt die ik niet alleen begrijp, maar ook toejuich. Toen ik het persbericht van DRYNAMO onder ogen kreeg, sprong één belofte me direct in het oog: “Voelt als tweede huid”.

Dat wilde ik wel testen, dus opende ik de mail. Uit het persbericht begreep ik dat het weliswaar gaat om een nieuw bedrijf, merk en product, maar dat de mensen erachter al ruime ervaring hebben in het ontwerpen van sportkleding.

Ik citeer: “DRYNAMO is ‘s werelds meest innovatieve stof en is veel warmer en sterker dan traditionele of syntethische [sic]  stoffen. Ook is het de meest ademende stof die vocht en zweet in no-time afvoert en je dus droog staat te pauzeren en lekker warm blijft.

Naast een goede stof is ook een goed [sic] constructie van groot belang voor comfort. Megmeister is er in geslaagd om hun [sic] producten 100% naadloos te maken en zo sporters maximale bewegingsvrijheid te geven en het beste comfort. Zo hebben sporters alle vrijheid om zich te focussen op wat echt belangrijk is: topprestaties.”

Verder lezend concludeerde ik dat deze basislagen worden aangeraden voor wielrennen. Laat ik nou net met deze sport gestopt zijn wegens overvolle wegen en valpartijen, dus geen plezier meer. De mensen achter DRYNAMO verzekerden me er echter van dat ik het shirt ook prima voor andere sporten kan gebruiken. Vooruit, ik liet me een ondershirt van dit nieuwe merk toesturen. Zo ronkend als het persbericht was en zo veelbelovend als het doosje eruit zag, zo niemendallerig oogde het hemd dat ik uiteindelijk in handen had.

Allerlei gedachten schoten door mijn hoofd. “Hier pas ik nooit in”,  “Het líjkt niet eens op een sportshirt”, “Het lijkt wel of een slang verveld is en dit achtergelaten heeft”. Die laatste was eigenlijk nog niet eens zo’n gekke gedachte. Qua logica dan. Een tweede huid. Dat is waar ook, die moet ook strak zitten, immers, iedereen wil lekker strak in zijn velletje zitten. De avond voor ik ging kickboksen, trok ik het shirt vast een keer aan. Mijn vriendin kwam binnen en schoot in de lach. “Je lijkt wel Freddie Mercury, haha!” Maar ze begreep direct dat dit comfortabel zou zijn. Tsja, haar niemendalletjes zijn ook niet veel meer dan microscopisch kleine stukjes textiel, dus ook daar klopte de logica.

Ik mikte het hemdje in mijn sporttas en dook mijn bed in. De volgende ochtend bij een extra vroege kickbokstraining had ik de DRYNAMO aan onder mijn normale Under Armour sportshirt. Doorgaans is dit UA-shirt al na een half uur drijfnat van deze zeer intensieve training, maar nu waren er nog grote droge plekken te zien. Ook voelde het niet vervelend om een strak shirt extra onder mijn gewone shirt te hebben. Sterker, ik ervoer niet eens dat ik het droeg. De naadloze en zachte textuur zullen daar zeker aan bijgeholpen hebben. Aan het eind van de training was mijn shirt goed nat, zoals altijd, maar het fijne aan de DRYNAMO was dat er toch behoorlijk wat zweet afgevoerd was. Waarheen dan? Ik denk mijn broek in. Of zou het in de basislaag zelf zijn blijven hangen? Feit was in elk geval dat mijn trainingsmaatje bij een serie hoeken en directe stoten van ondergetekende niet getrakteerd werd op een spetterdouche, hetgeen nog wel eens wil voorkomen als je shirt doorweekt is en geen vocht meer kan opnemen.

Voor zo’n klein stukje textiel zijn de prestaties wonderbaarlijk te noemen. Ik ga het de volgende training zeker weer aantrekken, baalde zelfs dat ik het shirtje nog niet gewassen had en een training zonder moest…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *