Man, oh, man, wat heb ik een hekel aan die basic t-shirts van willekeurig welke retailer. Of het nou HEMA is of Albert Heijn of Kruidvat of welke andere generalist dan ook, altijd is dit het resultaat:

Mijn 1,96 meter lange lichaam begrijpt het t-shirt niet en het t-shirt begrijpt mijn lichaam niet. Om tegemoet te komen aan het feit dat ik een langer shirt nodig heb, koop ik steevast de grootste maat. Hierdoor ben ik in staat om het shirt in mijn broek in te stoppen. Maar slim-fit is er niet bij en dus heb ik ook een shirt dat veel te wijd is. Dit interfereert vervolgens ook weer met mijn overhemden die ik soms over het shirt heen draag. Aangezien mijn overhemden om dezelfde reden ook slim-fit zijn en meestal zelfs op maat gemaakt, zit het totaal niet lekker om onder een nauwsluitend overhemd een wijd en wapperend t-shirt te hebben.

Na een aantal keer wassen, worden zelfs de XXL’s toch stiekem weer te kort en kruipen ze steevast mijn broek uit. De horror. Nu zit het nog raarder.

Ik werd onlangs geattendeerd op het merk Girav. Hier kun je als lange man t-shirts vinden die je in lengtematen kunt kopen. Hierdoor kruipen de shirts niet op en aangezien ze ook slim-fit hebben, zie je er (mits je een normaal of atletisch lichaam hebt) ook nog eens direct fashionable uit.

Proef op de som genomen: ik haalde vier verschillende modellen in huis en trok ze aan. In woorden: perfect, ook aan het einde van de dag zaten ze nog erg goed. Een oplossing voor mannen met mijn lengte, ik wil nooit meer anders!

In beelden: see for yourself in mijn gallery of in onderstaande afbeeldingen…

girav4

Girav – Bangkok hoog – zwart

Heel prettige pasvorm en lekker lang. Rond halsje. Kan goed in de broek gedragen worden, maar ook prima uit de broek. Slobbert niet maar vormt zich mooi naar het lichaam. Te dragen als ondershirt, maar ook als fashion item.

girav3

Girav – Barcelona – wit

Heel prettige pasvorm en lekker lang. V-halsje. Kan goed in de broek gedragen worden, maar ook prima uit de broek. Slobbert niet maar vormt zich mooi naar het lichaam. Te dragen als ondershirt, maar ook als fashion item.

girav2

Girav – Jakarta – wit

Heel prettige pasvorm en lekker lang. Rond halsje. Kan goed in de broek gedragen worden, maar ook prima uit de broek. Slobbert niet maar vormt zich mooi naar het lichaam. Te dragen als ondershirt, maar ook als fashion item.

girav1

Girav – Hong Kong – wit

Heel prettige pasvorm en lekker lang. Diepere V-hals. Kan goed in de broek gedragen worden, maar ook prima uit de broek. Slobbert niet maar vormt zich mooi naar het lichaam. Te dragen als ondershirt, maar ook als fashion item.

11 thoughts on “Getest: t-shirts voor lange mannen – van Girav

 1. paul says:

  Ik ben 2.01 meter . zijn ze voor mij ok geschikt?

  1. Maarten Verkoren says:

   Ja, speciaal voor lange mannen.

   1. paul says:

    Ok, dank

 2. Mike says:

  Lijken me heel erg comfortabel!!!

 3. Rafael says:

  Wow!

 4. Mats says:

  Doe mij die Jakarta’s maar

 5. Ben says:

  Toffe shirts

 6. paul says:

  Ok, dank

 7. jef says:

  Kwaliteit ook goed dus? Zo te lezen wel

 8. Nico says:

  had al advetenties van dit merk gezien , Girav ,goed om te weten dat het ook echt goed spul is

 9. ralf says:

  Heb ze net besteld, ben beniewud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *