Tijdens de zwangerschap was ik geabonneerd op een nieuwsbrief, of beter, mijn vriendin was dat, want op de een of andere manier gaat de communicatie in eerste instantie toch altijd via de vrouw. Ook weer niet zo raar, aangezien zij de zwangere is, maar toch. Mannen kunnen ook communiceren en hebben vaak hun koppie er wat beter bij dan de aanstaande moeders die door de hormonen nogal vergeetachtig zijn. Maar ik dwaal af. Ik las allerlei feitjes over de week waar we in zaten, de ontwikkeling van de baby in de buik en ook kwamen er enkele tips langs. Zo ook een hangmat voor baby’s. Ok, een hangmat voor baby’s, prima. Ik sloot de nieuwsbrief en wilde opstaan, tot ik dacht: wat, een hangmat voor baby’s?? Ook al had ik reeds drie oudere kinderen, deze had ik nog nooit langs zien komen.

Geinig. Innovatie, daar hou ik van. Is mijn werk. En is ook waar ik vaak over schrijf. Toch maar eens kijken. Een innovatie op het gebied van babygadgets en dan ook nog ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders. Ha, daar moet ik meer over weten. Dapper, en knap hoor, voor mannen om zich te wagen op de babymarkt. Weliswaar herinner ik me nog de doorbraak van de Bugaboo, ook door mannen ontwikkeld, maar toch, ik begon al over hoe de babysector gedomineerd wordt door vrouwelijke hormonen. Ok, nu dan meer over het product zelf, wat houdt dat in dan, een hangmat voor baby’s?

Hangloose Baby is een boxkleed, speelkleed en babyhangmat in één, ontwikkeld door vijf vaders uit Scheveningen. Op het gebied van gezondheid, functionaliteit en design, heeft de Hangloose het volgende te bieden:

– Een geborgen gevoel van veiligheid
– Vrije bewegingsontwikkeling
– Natuurlijke rechte lighouding
– Veilig en verantwoord
– Relaxt, zeer comfortabel en zacht
– Vermindert krampjes en reflux
– Kan ik bijna elke rechthoekige box
– Geïnspireerd op origami vouwkunst
– Geadviseerd door kraamzorg
– Award-winning product

Deze lijst met voordelen komt van de website en maakten me benieuwd. Voor welke leeftijd zou het zijn? Zou ik mijn pasgeboren kindje er al in kunnen leggen? Dat is inderdaad het geval, de kraamhulp kende het niet, maar checkte bij haar werkgever en die bevestigde dat het vanaf de eerste week al mocht. Als je kindje groter wordt, kun je de hangmat omturnen tot boxkleed en speelkleed/buitenkleed.

Het idee blijkt geboren uit het feit de de bedenkers van het product tegen beperkingen aanliepen in hun zoektocht naar een comfortabele en veilige plek waar hun pasgeborenen in konden liggen. Niets voldeed helemaal. En wat doe je in zo’n geval? Dan ontwikkel je iets, test je het en probeer je het gat in de markt te dichten.

Ik bestelde een Hangloose, in mooie grijstinten aan de bovenkant en mintgroen/wit aan de onderkant. Het installeren bleek eenvoudig, al moest ik hiervoor de ronde box die ik al klaar had staan, terug geven aan mijn zusje (van wie ik hem geleend had) en een normale rechthoekige box lenen van opa en oma. De eerste keer dat ik baby Avi in de hangmat legde, was best wel een beetje spannend. Hoe zou hij het vinden? Nou, hij vond het prachtig! Man, wat lag hij prinsheerlijk. Hij heeft er sindsdien elke dag meerdere periodes in gelegen. Het gevoel wat iedereen die hem zag liggen telkens bekroop was: “Oeh, wat ligt ie lekker, zou ik ook wel willen!”

Met recht een ontdekking dus, en een dikke aanrader, die Hangloose. Een pracht kado voor je baby, een mooie start van zijn leven, direct chillen in zijn hangmatje. Zijn broers en zussen smelten elke keer als ze hun kleine broertje zien loungen in zijn hangmatje, zowel wakker als slapend vermaakt hij zich er prima en is hij superzoet. Mooie uitvinding!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *