IMG_8353

Na lang zoeken en proberen kwam ik op verschillende blogs en forums de naam iTailor tegen. Die kende ik al van de overhemden die ik daar reeds een keer had besteld. Goed en goedkoop. Niet snel, maar de maat bleek perfect te passen, veel keuze in stoffen en dus ook vriendelijk geprijsd. Hun pakken zijn ook zeer betaalbaar. Vanaf 120 euro al een maatpak, dat kan toch bijna niet?? Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. En op de verschillende forums wordt er ook behoorlijk negatief geluld over iTailor. De verleiding is dan ook om op zijn Nederlands lekker met de wolven mee te huilen en ook in te hakken op de discounter.

Maar aan de andere kant ben ik ook journalist en bestaat er nog altijd zoiets als hoor en wederhoor. En onbekend maakt onbemind. En wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. En Nederlanders blijven boeren, zeker ook op modegebied. Dus de enige manier om er achter te komen of iTailor nou wel of niet crap is, is door er wat te bestellen. Overhemd al getest, bleek prima in orde. Dus waarom geen pak? Pak besteld, duurde even, maar toen kwam de broek. Nog iets langer en toen kwam het jasje. Heel benieuwd maakte ik de verpakking open, had er toch best wel wat in geïnvesteerd dus het is in elk geval lekker dat het überhaupt ook daadwerkelijk bezorgd wordt en dan nog afwachten hoe de kwaliteit is. Hoewel ik mijn maten zorgvuldig opgemeten had (laten doen door de overbuurman die kleermaker geweest is), was ik toch bang dat het niet helemaal zou passen. En dan? Ruilen helemaal terug naar China?? Vast niet…

Alle zorg ten spijt, viel het eindresultaat 100% mee. Om te beginnen kwam het product in een mooie velours-zak met iTailor erop. Daarin zat tevens een handige opberg-hangzak voor in je kledingkast. De broek bleek prima te passen en het jasje zit ook als gegoten. Letterlijk. En da’s toch de bedoeling van op maat? Ok, het is niet hetzelfde als een kleermaker waar je drie keer langs gaat om je op te laten meten en het pak te laten aanpassen, maar ik vind het toch heel knap dat het via internet laten matchen van je maten met wat de vingers van een anonieme kleermaker uitvoeren tot zo’n mooi resultaat leidt.

En dan kon ik ook nog alles aan het pak customizen: kleuren, stoffen, afwerking, knoopjes, gekleurde elleboogstukken, model, voering tot zelfs mijn naam aan de binnenkant van het jasje. Wat dus begon als een test om te kijken of iTailor inderdaad een hoax zou zijn, resulteerde in een fraai maatpak met een mooi overhemd. Wat mij betreft, en zeker voor die prijs, een dikke aanrader. Haters gonna hate!

Update: Nu ook een nieuw overhemd ontworpen en besteld bij iTailor. Prima ontwerp-module, veel keuze uit stoffen, designs en afwerking, en lage prijs. Eindresultaat ook nu weer prima. Zie foto:

IMG_8680

foto 4 (1) foto 3 (1)

foto 2 (3)

foto 1 (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *