foto (7)Nog nooit eerder gekart en dan met zó veel lef over de baan vliegen! Negen jongetjes reden alsof hun leven ervan afhing, vliegend en slippend door de bochten, elkaar geen centimeter ruimte toestaand en bij tijd en wijle professioneel omgaand met calamiteiten, zoals stilstaande karts die uit de bocht gevlogen waren. Brullende motoren, piepende banden en knallende crashes. Deze mannetjes van negen hadden de middag van hun leven.

Toen het verjaardagsfeestje van Frank eraan zat te komen, werd er koortsachtig gebrainstormd door Frank en zijn ouders wat een leuke activiteit zou zijn. Frank wilde zelf glow-in-the-dark-golfen, maar van de ouders van Luka hoorden we dat dat op zijn zachtst gezegd geen succes was geweest bij Luka’s feestje. De ballen vlogen alle kanten op, het was niet leuk en na een kwartier stonden ze alweer buiten. Ons voorstel om te gaan disco-zwemmen haalde het ook niet, want dat wilde Frank niet. Andere opties waren lasergamen en paintballen, maar mama is niet zo’n voorstander van pistolen en geweren, althans zolang ze dat kan tegenhouden natuurlijk… 😉

Al zoekend kwamen we uit bij karten. Papa is zelf niet zo’n raceliefhebber, maar voor zoonlief offert hij zich regelmatig op om naar autoshows of Zandvoort-races te gaan. Frank vindt auto’s en racen werelds… Ik heb vroeger zelf ook wel eens gekart met mijn dispuut, maar het enige dat ik me daarvan kon herinneren, was dat ik rustig mijn rondjes reed, zonder enige behoefte om me als een wegpiraat te gaan gedragen. Een kennis tipte me over Lot66, met vestigingen in Breda en Mijdrecht. De keuze viel op Mijdrecht. Eerste indruk was goed, sinds deze kartbaan in eigendom was gekomen van Lot66 is er veel gedaan om er een mooi complex van te maken. Goede horecagelegenheid, via een wand met ramen afgescheiden van het racegedeelte, zodat je zonder lawaai en uitlaatgassen daar prima kunt vertoeven. Er is een groot indoorspeelparadijs waardoor iedereen zich er eindeloos kan vermaken. Eindeloos, want de tijd vloog zo snel om, dat we niet eens toekwamen aan alles wat we van plan waren. Het tegenovergestelde dus van het glow-in-the-dark-golf-probleem. Lot66 heeft ook een arcade-hal waar je kan race-gamen in racestoelen, een mini-bowlingbaan en een Robox-ring. Oh ja, en je kan er ook nog karten.

foto (2)Daar kwamen we natuurlijk voor. Toen we binnen kwamen, stoven de 9 jongetjes als een soort wervelwind door het horecagedeelte. Het personeel keek hier niet echt van op, maar zette een tafel klaar met limonade en liet de mannetjes plaatsnemen. Na iedereen ingeschreven te hebben, kregen de heren al gauw de race-instructie. Eerst de regels op de baan, de vlaggen en termen. Na dit nog even persoonlijk herhaald te hebben met ze om zeker te weten dat ze het onthouden hadden, liep ik met ze naar de kledingrekken. Hier trokken ze hun racepakken en helmen aan. “Die helm is wel zwaar.” “Hoort dat pak zo heet te zijn?” “Waarom moet ik een nekbeschermer om?”… heel wat vraagjes, en een aantal kereltjes begon toch wat wit te worden rond de snoet. Dit is wel serieus anders dan in de skelter door de buurt crossen. “Ik ga denk ik heel rustig rijden hoor, mag dat ook?” Natuurlijk mag dat ook.

Er werden twee heats verreden, de eerste met Frank, Benedict, Hidde D., Hidde B. en Jasper. Geen idee wat te verwachten, maar al gauw blijkt dat de coureurs het bloedserieus nemen. Prachtige inhaalmanoeuvres, schitterend bochtwerk en veel snelheid. Meest opvallende actie: Frank haalde Hidde B. in een bocht in, tikte zijn kart even aan en Hidde vloog van de baan. Even schrikken, hij stuurde de kart het verkeerde straatje in, maar dat mocht de pret niet drukken. Als deze jongens regelmatig gaan karten, halen ze met twee vingers in hun neus hun rijbewijs. Tweede heat: Reinaert, Matthijs, Mats en Luka. Ook hier een pittige crash. Mats werd ruw opzij gebeukt door Luka en klapte met zijn kart tegen de banden. Vervolgens reed Matthijs tegen hem aan. Rein reed keurig om ze heen en vond in de volgende bocht nog de tijd om een paar coole gebaren te maken.

foto (5)Verrassing van de dag: Hidde D. die zijn heat gewoon won ondanks aanvankelijke aarzeling.

Het Lot66-personeel was aardig onder de indruk van het testosteron-niveau van de heren. Gelukkig hadden ze met het karten aardig wat energie verspeeld en werd er daarna wat rustiger aan gedaan. Arcade-racen, flipperkasten en Roboxen (in motorische robots boxen).

We kwamen niet eens meer toe aan het mini-bowlen, want de mannen zaten uiteindelijk om 18 uur pas aan de frietjes, kroketten, frikadellen en kaassoufflé’s. Om dan nog tot 19 uur te gaan bowlen terwijl op de uitnodiging stond dat ze om 18 uur werden thuisgebracht…

In elk geval kan ik zeggen dat de tijd nog nooit zo snel is gegaan tijdens een partijtje. Papa en mama waren niet eens moe, da’s ook weleens lekker. Dit was een zeer geslaagd feestje, met een leuke groep kinderen op een perfecte locatie. Een echte aanrader, ook tijdens vakanties en met broertjes en zusjes. Of misschien een keer met de papa’s erbij, want bij het thuisbrengen van de kinderen waren er heel wat jaloerse gezichten te zien bij de vaders.

De evaluatie op de terugweg leverde de volgende commentaren op van de feestgangers: “Dit was het coolste wat ik ooit heb gedaan!”, “Leukste feestje ooit!”, “Dikke 10!”, “Ik wil dit elke week wel doen”.

Tot slot nog de foto’s, ik heb er nog veel meer. Ik zal iedere ouder een paar leuke van hun kind sturen.

Voor de geïnteresseerden, bij deze de gegevens:

Lot66 Mijdrecht
Industrieweg 29

3641 RK  Mijdrecht
http://www.lot66.nl/mijdrecht

foto (9)

foto (8) foto (7) foto (6) foto (5) foto (4) foto (3) foto (2) foto (1)

One thought on “Kartfeestje bij Lot66 in Mijdrecht

  1. Nicolette says:

    Superleuk verslag Maarten! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *