Ik had al eerder een aantal Girav-shirts in gebruik genomen, jaren geleden alweer. Heel blij mee en nu ze verwassen en versleten zijn, werd het tijd me te verdiepen in de nieuwste modellen. In dit artikel leg ik uit wat voor mij de toegevoegde waarde is van de extra lange slim fit shirts van Girav.

Mooie overhemden, polo’s en t-shirts zijn leuk, maar waarom altijd die verdraaide natte plekken bij de oksels? Dat we allemaal de hele dag in kleren zouden lopen, zo had de evolutie of God, zo u wilt, het niet bedacht. De techniek is vrij eenvoudig: krijgen we het warm, dan koelt ons eigen lichaam de huid door transpiratie. Mooi systeem, kost niets, alleen genoeg drinken erin gooien.

Maar ja, als diezelfde transpiratie er dan voor zorgt dat we natte plekken hebben op onze kleding, generen we ons. Dat we dan ook nog eens sommige kleding na een paar keer dragen eigenlijk al niet meer mooi vinden omdat er gele of grauwe plekken zijn ontstaan bij de oksels is best jammer. Is daar nou niets aan te doen? Ja, daar is van alles aan te doen. Maar iedere oplossing heeft zijn nadelen. De makkelijkste oplossing is om onderkleding te dragen die het vocht opvangt zodat je niet zo snel meer in je bovenkleding transpireert.

Andere oplossingen zijn: de zweetklieren in je oksels laten wegbranden, je oksels behandelen met allerlei gemene vloeistoffen die de zweetkliertjes minder actief maken, andere deo (zonder aluminium, want dat reageert op zweet) gebruiken… Of bij het wasproces allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes toepassen om te voorkomen dat de vlekken ‘inbranden’ door heet wassen of als dat al gebeurd is, proberen het er nog uit te schrobben met mengsels.

Mij is het in elk geval niet gelukt om de hardnekkige vlekken uit de oksels te krijgen, waarschijnlijk doordat ik ze allemaal juist te heet gewassen heb. De oplossing om mijn overhemden en polo’s mooi te houden, is er een goedzittend, niet opvallend t-shirt van Girav onder te dragen. Deze shirts zitten bovendien zó mooi, dat is van the girlfriend toestemming heb gekregen ze ook los te dragen, dus dat is mooi.

Nu nog voorkomen dat de mooie Girav-shirts die ik gekregen heb van de firma zelf straks gele vlekken hebben. Nog tips, Girav?

Hieronder zie je foto’s van een aantal Girav-shirts die ik draag, uit verschillende hoeken en verschillende modellen zodat je goed kunt zien hoe ze zitten.

 

[Girav heeft schrijver dezes voorzien van een aantal t-shirts als materiaal voor het artikel]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *