Ik kreeg de vraag of ik speakers van Raumfeld wilde testen. Een tijdje spelen met hun nieuwste speakers om ze daarna weer terug te sturen. Dat wil ik best. Omdat ik in een huis woon dat extra goed geïsoleerd is, maar helaas de pech heb buren te hebben die dag en nacht met een glas aan hun oor tegen de muur zitten. Koptelefoons testen gaat prima, daar maken ze vanzelfsprekend geen bezwaar tegen, maar speakers en dan helemaal van die grote jongens als die ik op de site van Raumfeld zag, is een ander verhaal

De One S
De One M
De One L

Maar ja, hoe gaan die dingen? Het is net als daten, je neust rond op een website, ziet wat moois en wil er mee spelen. Maar anders dan Tinder, is Raumfeld een heel serieus merk dat serieus goede audio-apparatuur produceert. Ik had wel vaker van anderen gehoord over hoe goed deze hardware is, maar nog nooit zelf het genoegen gehad ermee aan de slag te gaan.

Ineens had ik een idee: ik test ze op mijn werk. In een industriële hal, zonder buren op een groot open terrein, kunnen de speakers maximaal open.

Zo gezegd zo gedaan. Even schrikken: ze werden op een heuse pallet bezorgd, toch iets groter dan verwacht, haha. Eenmaal uitgepakt valt op dat de Raumfelds prachtig gedesignd zijn, mooi afgewerkt, mooie vormen en witte bekasting. Het frame met luidsprekerdoek is magnetisch op de poorten te bevestigen. Het installeren is even iets anders dan met ouderwetse speakers die je op een receiver aansluit. Dit komt omdat het slimme speakers zijn, en dus op afstand te besturen met de smartphone.

Mooi systeem, zodra het appje gedownload is en de speakers geconnect zijn, kun je er een groot aantal muziekdiensten aan linken. Ik begon met Spotify, meer heb ik meestal niet nodig. Zoals ik gewend ben met andere speakers die ik reeds heb, kan ik nu vanuit mijn Spotify app de luidsprekers naar keuze selecteren en hier mijn muziek naar streamen en op afspelen. Heel chill.

Het geluid van de One L speakers is mooi, diep en draagt ver. Ik heb het getest met alle muziekstijlen waar ik doorgaans naar luister, en dat zijn er veel: rock, trance, rap, reggae, klassiek, opera, jazz, metal, country, latino en blues. De speakers passen zich moeiteloos aan en brengen elk genre probleemloos op optimale wijze. Ik heb in mijn tests geen afwijkingen kunnen bespeuren, het klonk gewoon vol en rond en zoals het zou moeten.

De One M heeft uiteraard minder vermogen dan de twee zware jongens van de One L, maar dat kan ook niet anders natuurlijk. Deze speaker heb ik getest in een kleinere ruimte. Het geluid komt nu van één kant in plaats van twee kanten bij de One L, hetgeen logisch is met maar één geluidsbron. 😉

De One M staat stevig in zijn schoenen, ziet er ook fraai en onalledaags uit, heel anders dan andere middenklassers die ik ken. Een goede luidspreker die veel aan kan. Bij alle geluidssterktes presteerde deze speaker naar behoren, lekker boemboxje hoor!

De One S is klein, maar dat hoor je niet. Een prettige combinatie, die ervoor zorgt dat je de luidspreker neer kan zetten waar je wilt, zonder dat ie opvalt of in de weg staat, en tóch prachtig geluid hebt. Overigens, als de One S wél zou opvallen, zou dat ook niet erg zijn, want het is een mooi vormgegeven product, waar ik graag naar kijk of even overheen aai als niemand kijkt.

Alledrie de Raumfeld speakersystemen hebben hun eigen karakter, alledrie werken ze via de Raumfeld-app naadloos samen met je muziekdiensten en streamen ze prachtige muziek.

De One S en de One M zijn prima speakers voor een uitstekende prijs. Ik kan ze zeker aanraden. En dan de One L… Wát een systeem! Deze twee beesten brengen mijn muziek zo mooi dat ik haast niet meer zonder kan. Helaas moeten ze weer terug…

5 thoughts on “Raumfeld One S, M en L – krachtig, subtiel en allround

 1. Andre says:

  Nice!

 2. Kyra says:

  Ooohhhh, die M en S wil ik allebeiiiii!!! voor me slaapkamer en in me woonkamerrrr

 3. Johnny says:

  Crazy!! Dit zijn geen skeerre boxen zeg. Ik wil die One L weleens horen.

  1. Maarten Verkoren says:

   Je kunt ze altijd op proef nemen

 4. Ilan says:

  Mijn vader is op zoek naar nieuwe geluidssystemen. Ik ga hem je blog doorsturen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *