Alsjeblieft. Stop. Ermee. “Waarmee?” Met het weggooien van kapotte fietslichtjes. Je maakt de aarde kapot. Kapot fietslichtje na kapot fietslichtje. “Wowie, dat klinkt wel heel erg dramatisch!” Ok, zo’n vaart zal het niet lopen, je bent niet direct zoals de evil eindbazen uit de bekende actiefilms die met veel machtsvertoon de aarde proberen te splijten, maar het zal je verbazen hoeveel we met zijn allen weggooien in onze maatschappij. Kijk maar eens hoeveel plastic je elke week wegbrengt naar de plasticbakken (dat doe je toch wel he, hoop ik?)…

Maar niet alleen uit duurzaamheidsoogpunt moet je stoppen met het weggooien van fietslichtjes. Ook vanwege je portemonnee. Daarom heb ik goed nieuws voor je! Er is nu een alternatief. Met de lichtjes van het Zweedse merk Bookman Urban Visibility ben je goedkoper duurder uit. “Huh? Lees ik dat goed, hoe is dat goed nieuws?”

Simpel, omdat als we iets geleerd hebben van de duurzaamheidseconomie, het wel is dat goedkoop = duurkoop. En andersom. In het geval van de vernieuwende Bookman fietslichten, ben je meer geld kwijt voor de aanschaf, maar dan heb je ook wat: design fietslichtjes die een veel hogere kwaliteit bieden, daardoor veel langer meegaan, je meer comfort en plezier verschaffen, beter licht geven en ook nog eens makkelijk met usb op te laden zijn. Chill toch? Zei ik al dat je ze heel eenvoudig op je fiets kunt bevestigen? Nou, dat kan. Dat is ook weer prettig, want daardoor kun je ze ook simpel van je fiets afklikken als je bent gearriveerd. Zodat ze niet onnodig weken in de regen staan of gejat kunnen worden.

Hardlooplichtjes

Bookman biedt eenzelfde oplossing voor hardlopers en wandelaars, met een eenvoudig te bevestigen lichtje voor op je jas, tas of broek. Om het helemaal af te maken en supergoed zichtbaar te zijn, bestaan er ook nog Bookman reflectoren, die magnetisch aan te brengen zijn.

Hier nog wat technische specs van de hardlooplichtjes, voor de liefhebbers:

– Super helder, waterbestendig, oplaadbaar

– Looptijd: max 60 uur

– Oplaadtijd max 1,5 uur

Prijs: €29

Tot zover de hardlooplichtjes, dan door naar de fietslichten ->

 

Fietslichtjes

Hier nog wat technische specs voor de liefhebbers:

– Super helder, waterbestendig, oplaadbaar

– Looptijd: max 35 uur

– Lichtsterkte: 100 lumen

Prijs: €75

Ok, ze zijn niet goedkoop, maar als ik uitreken wat ik op jaarbasis uitgeef aan nieuwe lampjes (mijn kinderen verslijten er gemiddeld vier per kind per jaar), gaat het wel heel erg hard en is de terugverdientijd kort.

Reflectoren:

De magneten zijn goed, ik ben er tot op heden nog niet in geslaagd ze kwijt te raken en dat zegt wat… want ja, ik raak altijd alles kwijt…

Prijs €7

 

8 thoughts on “Stop met het weggooien van kapotte fietslichtjes

 1. tony45 says:

  Let there be light!

 2. Gerald says:

  Uit Zweden!

  Mooie liggies hoor! Oh wacht, dat is een ander merk he

 3. Elsbeth says:

  Mooie lichtjes!

 4. riek says:

  Die kende ik nog niet

 5. Dana says:

  Wow, moooi design!!!

 6. Guusje says:

  Wil ik!

 7. Sebastiaan says:

  Erg nice. Zijn ze dezelfde prijs voor rennen en voor fietsen?

  1. Maarten Verkoren says:

   Nee, verschillende prijzen. Ik zie dat het niet duidelijk in het artikel staat. Ik pas het aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *